Goud is een kostbaar edelmetaal maar ook een geliefd object om mee te beleggen en sparen omdat het zo waardevast is. Steeds populairder en dus zeldzamer. Daarom zijn oude sieraden - met de hoge goudprijs van nu - veel waard. Een goed moment om uw gouden sieraden in te ruilen voor de hoogste prijs

Inkoop goud

Het maakt voor Potma edelmetaal bij goud inkoop niet veel uit in welke vorm u het goud aanbiedt: antieke oorbellen, gouden kettingen, bijvoorbeeld de ketting van een ouderwets zakhorloge of gouden armbandje, gouden gebruiksvoorwerpen zoals tafelzilver. Maar ook gouden ringen en zelfs beschadigd goud of kleine gouden onderdeeltjes van gebroken of versleten juwelen.

Munten

De allereerste betaalmiddelen waren vierkante gouden ‘muntjes’ in het oude China, daarna veroverden gouden en zilveren munten de hele wereld als wettig betaalmiddel, lang voordat er papieren geld bestond. Omdat fysiek goud en zilver in de vorm van munten of goudbaren nog steeds wordt gezien als vaste economische waarde met veel vertrouwen, zijn (gouden) munten alleen maar meer waard geworden, soms vele malen meer dan de nominale waarde.

Dentalgoud

Al het goud dat niet verwerkt is in goudbaren, munten of intacte gouden sieraden heet in de vaktaal van een goud inkoop kortweg ‘sloopgoud’. Daar valt ook het goud onder dat door de tandarts wordt gebruikt: tandengoud, tandgoud of ook wel dentalgoud.

Net als al het andere goud dat te koop wordt aangeboden bij een goud inkoop vanwege de smeltwaarde, heeft dit tandengoud een aantrekkelijke prijs per gram goud.

Goudbaren

Wie goudbaren wilt verkopen, is vermoedelijk zelf al enigszins thuis in de wereld van goudprijzen en grammen en ounces goud. Bij goudbaren gaat het namelijk ook om de wat grotere waarden aan goud, te veel voor in een gouden munt.

Maar er zijn ook kleine goudbaren en tabletjes van 1 gram tot een paar gram goud. Vanzelfsprekend taxeren we een goudbaar die u wilt verkopen graag.

Sloopgoud

Al het goud dat niet verwerkt is in goudbaren, munten of intacte gouden sieraden heet in de vaktaal van een goud inkoop kortweg ‘sloopgoud’.

Net als al het andere goud dat te koop wordt aangeboden bij een goud inkoop vanwege de smeltwaarde, heeft dit tandengoud een aantrekkelijke prijs per gram goud.